späť na zoznam noviniek
01-02-2024

Vykonali sme kompletnú aktualizáciu serverov, ktoré obsluhujú kyjevskú cloudovú infraštruktúru Colocall DC. Odteraz cloudové servery (VDS), ako aj cloudové infraštruktúry (IaaS) pracujú na moderných výkonných procesoroch Intel Xeon Platinum (Intel Scalable microarchitecture). To umožňuje použitie modernej sady inštrukcií a tiež poskytuje vyšší výkon výpočtových operácií. Nové procesory disponujú veľkým počtom jadier, ktoré poskytnú virtuálnym serverom dostatočný počet výpočtových zdrojov bez nutnosti migrovať virtuálny stroj na iný fyzický server v cloude.

Po aktualizácii sa navyše zdvojnásobili limity na výpočtové zdroje (počet jadier a RAM). Odteraz si môžete objednávať a vytvárať virtuálne stroje s veľkosťou až 96 jadier pri štandardnej frekvencii jadier a až 64 pri vysokorýchlostných jadrách; RAM - až 512 GB na VM. Zmeny už boli implementované, ich implementácia nemá vplyv na cenu služby - zostáva nezmenená.

01-02-2024

Odteraz je tu možnosť vykonať bootovanie pomocou PXE (Preboot Execution Environment) pre služby Dedikovaný server.

Tento režim je mimoriadne užitočný pre jednoduchú reinštaláciu operačného systému, obnovu dát alebo prevádzku nainštalovaného systému, testovanie a správu hardvéru a pod. Pomocou PXE bootovania máte možnosť zvoliť si distribúciu, z ktorej sa má server spúšťať. Existujú:

  • Linux CentOS,
  • Linux Debian,
  • Linux Ubuntu,
  • BSD (mfsBSD),
  • Windows,
ako aj rôzne nástroje vrátane memtestu, mhdd a ďalších. SystemRescueCD bude pridaný čoskoro.

Momentálne sme v záverečnej fáze testovania tejto novej funkcie. Ak používate fyzický hardvérový server v našom dátovom centre Colocall, máte možnosť zapojiť sa do testu. Stačí poslať e-mail našej technickej podpore na adresu support@colocall.net a požiadať o povolenie PXE bootovania. Nezabudnite tiež povoliť možnosť sieťového spustenia (PXE) na vašom serveri.

Táto možnosť je dostupná vo všetkých našich dátových centrách a nie je spoplatnená. Po otestovaní budete môcť povoliť spustenie PXE vo vašom osobnom servisnom ovládacom paneli.

23-11-2023

Čierny piatok v Colocall DC! Poponáhľajte sa využiť propagačné podmienky na zvýšenie zdrojov pre služby "Cloudový server (VDS)", "Cloudová infraštruktúra (IaaS)" a "Záložný priestor". Ponúkame 40% zľavu na VDS a IaaS a 20% na Záložný priestor pre všetky objednávky zadané od 24.11 do 31.12, aby sme zvýšili konfiguráciu existujúcich služieb. Zľava platí počas doby čerpania týchto doplnkových zdrojov. Venujte prosím pozornosť tomu, že pri znížení zdrojov sa najprv znížia propagačné prostriedky.

30-10-2023

Rozšírili sme možnosti služby "Záložný priestor". Odteraz služba umožňuje zálohovanie rýchlosťou, ktorú si zvolíte objednanie služby. Dá sa tak výrazne zvýšiť rýchlosť kopírovania a zrýchliť vytváranie záložných kópií, ako aj ich obnovu. Pre vaše pohodlie konfigurátor automaticky vypočíta rýchlosť. Stačí špecifikovať požadovanú kapacitu dát, ktoré je potrebné za deň skopírovať a čas, počas ktorého sa má kopírovanie vykonať.

Službu si môžete objednať v konfigurátore. Ak chcete rozšíriť kanál o existujúcu službu, kontaktujte oddelenie objednávok.

14-09-2023

Služby Colocall DC dostali ešte viac príležitostí - do funkčnosti našich služieb sme pridali firewall. S jeho pomocou môžete vykonávať filtrovanie prichádzajúcej a odchádzajúcej prevádzky. Napríklad obmedziť prístup k niektorej službe (portu) a povoliť pripojenie len z určených IP adries.

Požadovaný počet pravidiel firewallu si môžete zvoliť priamo v konfigurátore príslušnej služby pri jej objednávke. V prípade existujúcich služieb to možno vykonať v kalkulačke komunikačných kanálov, ako aj kontaktovať našich manažérov. Správa pravidiel (pridávanie, mazanie, úprava) sa vykonáva cez administračný panel správa služieb na stránke www.1cloudlab.sk, menu "Pre zákazníkov". Firewall je k dispozícii pre služby, ktoré sú poskytované s prístupom na internet z Colocall DC.

30-01-2023

Uviedli sme do prevádzky a ponúkame vám používanie cloudového úložiska NVME v našom európskom dátovom centre. NVME poskytuje rýchlosť 3-4 krát vyššiu ako SSD. Cloudová verzia úložiska na rozdiel od lokálneho zaisťuje jeho spoľahlivosť a odolnosť voči poruchám. Úložisko sa nachádza pri rýchlostiach n x 100 gigabitov za sekundu.

Nové vysokorýchlostné cloudové úložisko v EÚ si môžete objednať v kalkulačkách našich služieb.

17-10-2022

Predstavujeme vám konfigurátor súkromnej virtuálnej infraštruktúry (IaaS), kde si môžete jednoducho vybrať konfiguráciu a vypočítať náklady na súkromnú infraštruktúru, ako aj zadať objednávku.

Súkromná infraštruktúra je zásoba zdrojov, ktorej výpočtová časť je organizovaná na samostatných fyzických serveroch, všetky ich zdroje budete využívať výhradne vy.

Upozorňujeme na hlavné výhody výberu služby súkromnej infraštruktúry:

  • výhradné využívanie pridelených výpočtových zdrojov;
  • možnosť vydať rozšírené prístupové práva potrebné na zhromažďovanie metrík, grafov a výkazov s vaším softvérom;
  • možnosť zálohovania a replikácie dát;
  • možnosť organizácie dopravy L2 k fyzickým zariadeniam umiestneným v našom DC, ako aj prostredníctvom telekomunikačných operátorov, ktorí sú prezentovaní v našom DC k zariadeniam mimo nášho DC;
  • a mnoho ďalších, vďaka možnosti pridelenia rozšírených prístupových práv k výpočtovej časti cloudu.

Poskytovanie služieb je možné v našich kyjevských a európskych dátových centrách.

06-09-2021

Naďalej rozvíjame naše hlavné služby na európskej stránke a informujeme vás o nových možnostiach objednania služby "Cloudový disk (Cloud Disk)". Túto službu je teraz možné objednať v európskom klastri. Stačí si v našom konfigurátore vybrať lokalitu na objednanie cloudového disku a urobiť objednávku.

Cloudový disk v európskom klastri je možné objednať len pre prenajaté servery v európskej lokalite.

Cloudový disk (Cloud Disk) je služba poskytovaná existujúcim používateľom, ktorí umiestňujú zariadenia do nášho dátového centra, ako aj nájomcom fyzických serverov. Objednaním služby Cloudový disk získate virtuálny disk v našom cloudovom úložisku pracujúcom na technológii iSCSI. Disk bude dostupný vo vašom serveri prostredníctvom nami nainštalovanej sieťovej karty. Službu si môžete objednať na HDD a SSD. Objednaním tejto služby môžete výrazne zvýšiť bezpečnosť a ochranu informácií, pretože sú umiestnené na úložisku odolnom voči chybám, v ktorom sú všetky údaje geograficky rozložené a vyhradené.

05-07-2021

Naše dátové centrum sa neprestáva vyvíjať a neustále kráča s dobou a technológiami.

S radosťou vám oznamujeme, že zoznam serverov poskytovaných spoločnosťou "Colocall Data Center " bol doplnený o ponuky na novej platforme Supermicro X11, ktorá kompletne podporuje moderné procesory Intel Xeon Scalable.

Nová platforma má vyšší výkon výpočtového systému, a to aj vďaka väčšiemu počtu jadier a rýchlejšej pamäti.

Individuálnu konfiguráciu servera si môžete objednať v našom konfigurátore.

02-06-2021

S potešením vás informujeme o nových možnostiach objednania služby "Backup Space". Túto službu je teraz možné objednať v európskom klastri. Stačí si v našom konfigurátore vybrať umiestnenie diskového priestoru a urobiť objednávku.

13-04-2021

Radi by sme vám oznámili, že sme zaviedli jedinečnú možnosť prístupu na internet na našej európskej stránke. Takže teraz už nemáte obmedzenia na pripojenie s Ukrajinou na tejto stránke, ako aj na našich stránkach v Kyjeve.

V súvislosti s touto udalosťou sme odstránili všetky obmedzenia - všetky existujúce služby na našej európskej stránke získajú prístup k ukrajinskej prevádzke s rýchlosťou portu 1 Gb/s bez obmedzenia objemu prevádzky.

Môžete si vybrať požadované, vyššia ukrajinská šírka pásma kanál objednanie služby, o ktorú máte záujem na našich európskych stránkach.

Ukrajinská prevádzka pri vysokých rýchlostiach je teraz k dispozícii pre všetky naše služby prezentované v európskom DC:

Pozor, propagácia! Všetky nové objednávky služby uskutočnené do konca mesiaca budú mať ukrajinskú prevádzku s rýchlosťou portu 1 Gb/s bez príplatku.

28-01-2021

S radosťou vám oznamujeme, že naša snaha čo najviac vám uľahčiť život (povedzme si pravdu, aj nám) je neutíchajúca. Teraz si môžete objednať rozšírenie konfigurácie služby, ktorú používate, a to sú:

Zvyšovanie konfigurácie služby, ktorú používate, je možné objednať aj priamo prostredníctvom administratívneho ovládacieho panela služby na našej webovej stránke, pričom predtým ušetríte svoj čas a okamžite získate informácie o cene objednaných zdrojov.

Po autorizácii kliknite na tlačidlo "Zmeniť konfiguráciu" a posuňte jazdec na požadovanú hodnotu oproti cieľovému prostriedku. Tým sa vytvoria dodatočné náklady na službu a správcovi sa vystaví žiadosť o zmenu konfigurácie.

03-07-2020

Do prevádzky sme uviedli službu ochrany proti volumetrickým útokom DDoS. Služba umožňuje zmierniť útoky do 1,2 terabitu za sekundu, takže vaša bežná prevádzka zostane nedotknutá a škodlivá prevádzka akéhokoľvek objemu bude úplne neutralizovaná a stane sa pre vás neviditeľnou. Služba je dostupná v našich dátových centrách na Ukrajine a v EÚ. Ochranná akcia sa vykonáva na vybraných adresách v konštantnom režime, to znamená, že v čase spustenia útoku bude ochrana fungovať automaticky a nedôjde k prerušeniu a odmietnutiu služby.

Ochranu si môžete objednať u našich manažérov.

Mali by ste vybrať šírku pásma len pre potrebnú čistú prichádzajúcu prevádzku a počet IP adries. Odchádzajúca prevádzka vašich zdrojov, ktorá je často mnohonásobne väčšia ako prichádzajúca, bude spoplatnená obvyklým spôsobom a je už zahrnutá v cene služieb a neplatí sa osobitne.

Ochrana je možná aj pre existujúce služby, kontaktujte našich manažérov a vyberte si najlepší variant spolupráce. Zákazníci majú možnosť vybrať si IP adresu s čistou prevádzkou a pre väčšie pohodlie aj IP adresy bez filtrovania.

Cena služby je 4 eurá za každý prichádzajúci megabit čistej prevádzky.

Prichádzajúca zahraničná prevádzka viac ako 90 % našich zákazníkov, ktorá môže byť náchylná na externé útoky, podľa našej analýzy nepresahuje 50 megabitov za sekundu. To znamená, že pre väčšinu pripojení sa náklady na takúto zaručenú ochranu budú pohybovať od 20 do 200 eur/mesiac. Kontaktujte našich manažérov pre podrobnejšiu diagnostiku vašej situácie a prípravu obchodných ponúk, ktoré budú obsahovať všetky podrobnosti o vašom online umiestnení.

06-05-2020

Odteraz môžete vytvárať snímky virtuálnych serverov.

Snímka je kompletná kópia súborového systému virtuálneho servera v čase vytvorenia snímky s možnosťou ďalšieho pokračovania servera z tejto kópie. Denné vytváranie snímok v určitom čase môžete aktivovať objednaním možnosti vytvárania snímok virtuálneho servera. Počet uložených snapshotov a rezervovaný diskový priestor pre ne je možné vybrať v našom konfigurátore, ostatné parametre sa vyberajú v ovládacom paneli služby. Je možné nastaviť čas automatického vytvárania snapshotov, manuálne vytváranie snapshotov a načítanie virtuálneho servera z vybraného snapshotu. Viac informácií o službe a tarifách nájdete v konfigurátore. Ak si chcete objednať vytvorenie snímok pre existujúci server, obráťte sa na oddelenie starostlivosti o zákazníkov.

31-10-2019

Dôležitým faktorom pri zabezpečovaní bezpečnosti údajov je vytváranie záloh. Vytvorili sme novú službu na spoľahlivé ukladanie - Backup Space.

Získate priestor na disku na ukladanie záložných kópií, ktoré sú prístupné prostredníctvom rôznych protokolov na prenos súborov cez sieť pri objednaní služby Backup Space. Poskytujeme celú sadu najobľúbenejších a najbežnejších protokolov na prístup k úložisku:

  • FTP (bežný);
  • FTPS (bezpečné FTP so šifrovaním prevádzky pomocou SSL/TLS);
  • SFTP (zabezpečený protokol podobný protokolu FTP, ktorý beží nad pripojením SSH);
  • SCP (starší, ale tiež veľmi rozšírený protokol bezpečného prenosu súborov cez SSH);
  • rsync (v našom prípade je tiež chránený, ktorý pracuje nad pripojením SSH).

Takmer všetok špecializovaný zálohovací softvér pracuje s protokolmi v tejto sade. S údajmi môžete pracovať aj pomocou bežného webového prehliadača, ak je to potrebné, po absolvovaní autorizácie. Existuje aj možnosť použiť softvér, ktorý umožňuje pracovať so vzdialeným úložiskom ako s lokálnym diskom pomocou niektorého z poskytnutých protokolov. Všetky informácie sú v našom cloudovom úložisku umiestnené minimálne v dvoch kópiách, čo zaručuje ich spoľahlivé uloženie.

Ak si chcete prečítať viac informácií a objednať službu.

22-07-2019

Nezabúdame na potrebu zachovať obrovské množstvo informácií, ku ktorým je potrebný prístup s minimálnym oneskorením z ktoréhokoľvek miesta na svete. Preto sme spustili novú službu - objektové úložisko (S3).

Objektové úložisko je služba ukladania údajov prístupná prostredníctvom verejného internetu. Ponúkame riešenie založené na bezplatnom implementačnom protokole, ktorý je takmer úplne kompatibilný so všetkými možnosťami S3. Objektové úložiská sú najvhodnejšie na ukladanie údajov, ako sú mediálne súbory, archívy, zálohy, sklady databáz, obrazy virtuálnych počítačov atď. Maximálna podporovaná veľkosť jedného objektu je 5 terabajtov; maximálny počet objektov, ktoré možno načítať/odstrániť počas jednej relácie - 10 000.

Naše riešenie používa na výmenu údajov zabezpečený protokol. HTTPS. Softvér zákazníka by mal mať podporu protokolu S3 na operácie s objektmi v úložisku.

Umiestnenie úložiska DC Colocall S3 Storage v tesnej blízkosti spotrebiteľa, konkrétne v priamej dostupnosti všetkých ukrajinských výmenných bodov prevádzky, dáva možnosť využívať ho s maximálnou rýchlosťou a minimálnym oneskorením, v niektorých prípadoch 40 až 100-krát rýchlejšie ako väčšina amerických a európskych partnerov. V mnohých prípadoch využitia tejto služby budú vaše údaje rýchlejšie prezentované vašim zákazníkom rovnaký počet krát, čo je často veľmi dôležité pre rýchlosť odozvy vašich zdrojov a aplikácií.

Ak si chcete prečítať viac informácií o tarifách a objednať ukladanie objektov (S3).

08-07-2019

S cieľom uspokojiť dopyt po výkonných serverových konfiguráciách, ktorých používanie zákazník potrebuje čo najskôr, zavádzame ďalšiu službu — Server na zajtra. Server pre zajtrajšok je možnosť získať fyzický dedikovaný server výkonnej konfigurácie (výkonné procesory, obrovská kapacita pamäte, disky) s nainštalovaným operačným systémom Linux CentOS, pripojeným cloudovým diskom v priebehu 1-2 pracovných dní po zaplatení. Server je odovzdaný do výhradného užívania zákazníkovi, ktorý má plnú kontrolu nad hardvérovou a softvérovou časťou.

Konfiguráciu si môžete vybrať a objednať na webovej stránke. Na žiadosť zákazníka, pred začatím prevádzky alebo v priebehu používania služby, je možné zmeniť konfiguráciu serverov a diskovú kapacitu cloudu na takú, ktorú táto platforma podporuje. Po prevzatí servera do používania naň v prípade potreby môžete nainštalovať ľubovoľný operačný systém prostredníctvom zabezpečeného pripojenia cez rozhranie IPMI.